Sparen en beleggen

Is sparen voor jou een onmogelijke opdracht? Geen nood! Belfius Bank heeft een aantal tools om je te helpen:
  • verschillende spaarrekeningen,
  • automatisch sparen,
  • de spaartest.

 

Bouw een buffer op

Het is altijd een goed idee om wat geld opzij te leggen voor vervroegde en onvoorziene uitgaven.
De spaarrekening is dé tool bij uitstek om over een permanente financiële reserve te beschikken. Je spaargeld is niet alleen in veilige handen en onmiddellijk beschikbaar als je het nodig hebt: het brengt ook nog eens rente op!

 

Elke situatie is uniek. Iedereen spaart anders: het hangt af van je inkomsten, je terugkerende kosten, de levensstandaard die je erop nahoudt en de prioriteiten die je stelt. Belfius Bank helpt je om progressief een spaarreserve op te bouwen, in je eigen tempo en volgens jouw middelen.

 

Automatisch sparen

Vind je sparen te ingewikkeld? Dan is automatisch sparen dé oplossing die je nodig hebt. Met een doorlopend order kan je op een welbepaalde datum een (vast of veranderlijk) bedrag overschrijven van je zichtrekening naar een andere rekening, zowel die van een begunstigde als je eigen spaarrekening. Komt er geen geld op je zichtrekening? Dan is er gedurende 5 bankwerkdagen een automatische follow-up. Je doorlopende orders kan je aanpassen of opzeggen via Belfius Direct Net.
Een doorlopend order biedt twee spaarmogelijkheden:

  • vast: je kiest een bedrag dat je op regelmatige tijdstippen wil sparen.
  • variabel: je bepaalt een maximaal bedrag op je zichtrekening (bijvoorbeeld 200 euro). Al wat op een afgesproken datum (bijvoorbeeld telkens de 30ste van de maand) dat bedrag overschrijdt, wordt automatisch op je spaarrekening overgemaakt.

Concrete plannen?

Heb je concrete plannen en wil je geld opzijleggen om ze waar te maken? Belfius Bank heeft verschillende formules in huis om je daarbij te helpen.

 

Je hebt voldoende gespaard en wil een bepaald kapitaal beleggen18

Iedere belegger is anders. Sommigen streven naar maximaal rendement, anderen beschermen liever hun kapitaal. We helpen je graag met onze specifieke beleggingsaanpak om zijn klanten efficiënt te helpen.