Terug

Maestro

Met de Maestro-functie op je bankkaart kan je geld afhalen en betalen in het buitenland. Zo hoef je niet te veel geld mee te nemen. Je kan hierbij dezelfde geheime code gebruiken die je bij de bankautomaat om de hoek intikt.

Voor de dienst Maestro betaal je als klant niets. In de SEPA-zone (die de lidstaten van de Europese Unie, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland omvat) zijn dus geldophalingen* en betalingen gratis. Buiten de SEPA-zone wordt er wel wat extra aangerekend, al naar gelang het land van bestemming. Met Maestro mag je rekenen op een forfaitair bedrag van 2,50 euro, vermeerderd met 1 % van het bedrag in vreemde valuta (omgerekend naar euro met een wisselmarge van 1 % toegepast op de wisselkoers).

Om Maestro te kunnen gebruiken, moet er wel voldoende op je zichtrekening staan. In het buitenland geld op je rekening zetten (vanop je spaarrekening bijvoorbeeld), kan makkelijk via Belfius Direct Net. Je hebt er enkel een pc met internetverbinding, je Belfius-bankkaart en je Belfius Card Reader voor nodig.

* met uitzondering van geldophalingen in vreemde valuta binnen de SEPA-zone, die wel betalend zijn tegen een wisselkoers van 1%.