In het buitenland

Money makes the world go round, dus je kan maar beter weten welke munt er in je land van bestemming gebruikt wordt, hoeveel automaten er te vinden zijn, in hoeveel shops en resto’s je bankkaarten worden geaccepteerd en wat het voordeligste betaalmiddel is.

Betalen

Betalen kan je in het buitenland met de Maestro-functie op je bankkaart of met je kredietkaart. Binnen de SEPA-zone (die de lidstaten van de Europese Unie, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland omvat) kan je naar hartelust betalen zonder dat het je een eurocent extra kost. Betaal je echter in een andere munt dan de euro met de Maestro-functie op je bankkaart, kost het je 0,50 EUR per transactie + wisselmarge van 1%.

Geld afhalen

Als je klant bent, kan je met Maestro gratis geld afhalen binnen de SEPA-zone (bestaat uit de EU-lidstaten, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco). Geld afhalen buiten de SEPA-zone kost wat meer. Hoeveel je extra betaalt, hangt af van de gebruikte kaart: Maestro of je kredietkaart.
  • Geld afhalen in euro in de SEPA-zone
    • Met een gewone bankkaart: gratis (behalve vanaf een Classic-rekening: 0,50 euro)
    • Met een kredietkaart: 5 euro + 1 % van het opgenomen bedrag
  • Geld afhalen buiten de SEPA-zone, of erbinnen in een andere munt dan de euro:
    • Met een gewone bankkaart: 5 euro + 1 % op de wisselkoers
    • Met een kredietkaart: 5 euro + 1 % van het opgenomen bedrag + 1 % op de wisselkoers

De referentiewisselkoersen van de ECB voor de munteenheden uit de Europese Economische Ruimte (EER) en voor vele andere deviezen kan je hier raadplegen.

Geld overschrijven

Ook in het buitenland kan je via Belfius Direct Net geld overschrijven van je spaarrekening naar je zichtrekening (moest je ginder in geldnood komen te zitten) of geld overschrijven naar andere rekeningen om betalingen uit te voeren.

Je kan ook geld overschrijven naar het buitenland, bv voor de reservering van je vakantiewoning. Meer info.

De waarde van buitenlands geld

Ben je geïnteresseerd in de huidige stand van de dollar of de pond? Of misschien is het voor jou wel handig om de wisselkoers van de Cambodian Riel naar de El Salvador Colon te kennen?! Dan kan je dat checken via deze Currency Converter (deze site is in het Engels)*.

Currency Converter

* Als je op deze link klikt, verlaat je de site van Belfius Bank. Hoewel Belfius Bank de sites waarnaar zij hyperlinks voorziet met de nodige zorg uitkiest, kan zij niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de site waarnaar de hyperlink leidt. Deze sites staan immers niet onder haar controle en Belfius Bank kan de inhoud van deze sites niet beïnvloeden.